söndag 11 maj 2014

Oavgjort i Div4 - Slaget i Sollebrunn

Det känns nästan från början att det inte är full fokus på vårt röda lag idag. Uppvärmningen är lite flamsig (kanske har lite med trötthet att göra också då flera varit med och spelat match tidigare idag) och många viljor som vill göra sig hörda med olika nya övningar vi borde testa på. Vi pratar om att gå ut och köra som vanligt och att detta "nya Sollebrunn/Åsaka" inte är samma lag som vi mött tidigare och vunnit ganska bekvämt mot och detta får vi verkligen bevis på under matchen!

Holmen pressar från start, får inte till avsluten riktigt men det känns ändå ganska tydligt att tjejerna känner att "det här surfar vi hem". Snacka om kalldusch när dom vita i sitt allra första anfall får till ett riktigt kanonavslut och plötsligt leder med 1-0... Nu rycker tjejerna upp sig och börjar få igång det spel vi är vana vid och några minuter senare får Molly till ett stenhårt avslut som Sollebrunns målis inte kan hålla och Siri placerar in en kvittering till 1-1. Phu, nu ska det väl komma igång känner vi vid sidan men vad händer då, jo nästan direkt får Sollebrunn komma fram på exakt samma sätt som vid första målet och avslutet till 2-1 är nästan identiskt det med, vad är det som händer!?? Sollebrunn spelar kraftfullt och framförallt ser man i varje närkamp att dom gett sig den på att vinna varenda boll och dessutom gör det. Under några minuter kommer vi inte ur deras press, men efter snyggt passningsspel på mitten av framförallt Siri och Moa så kommer bollen till sist fram till Lisa som dribblar en, två, tre och smack så sitter ett vänsterskott i krysset och vi har än en gång kvitterat. Nu är det Holmen som pressar, men vi åker gång på gång på off-side och kommer inte till några rena avslut. I 25' minuten får Lisa till ett stenhårt skott som träffar Sollebrunns målvakt olyckligt och det blir en paus mitt i vår värsta press. Tyvärr är det Sollebrunn som drar mest nytta av denna vilopaus och i en omställning minuten senare får dom än en gång komma fria och retsamt rulla in 3-2. Holmen fortsätter pressa, får frisparkar och hörnor, men ikväll verkar ingenting gå vår väg utan det är fortfarande hemmaledning i halvtid.

I andra halvlek drar Holmen igen upp tempot och Molly som kommer fri några gånger har flera skott som sniker målstolparna, tyvärr på fel sida. Spelet har dessutom tuffat till sig rejält och det är griniga spelare i bägge lag. Nora som krigar rejält på mitten åker på en armbåge och får vila medans det slutar blöda. I 62' minuten åker Alva (!) på gult kort och domaren passar i ungefär samma sekvens på att dela ut gult kort till en Sollebrunnledare och rött kort till en Sollebrunnstjej på bänken (!!), hade varit spännande att hört den ordväxlingen! Det här med att vi får flera frisparkar med oss skall till slut ge utdelning när Lisa i 70' äntligen får fullträff i och det är kvitterat till 3-3!!! Mot slutet av matchen är det Holmen som pressar ordentligt för ett vinstmål men tyvärr får vi upp värsta farten lite försent och när domaren blåser av matchen läser vi slutresultatet 3-3 och i alla fall 1 poäng på bortaplan. Vi passar på att gratulera Sollebrunn/Åsaka som i år fått till ett riktigt stabilt lag och ser fram emot returen nere i Alingsås!! Vi kan ändå glädjas åt att vi fortfarande inte har förlorat en seriematch i år och att vi dessutom leder serien både här i Division 4 och i Division 3, grymt tjejer!